Mitä Creditlaina.fi on ja mitä se tarjoaa?

Creditlaina logo

Creditlaina on apunasi 24/7, kun etsit pikalainaa itsellesi tai yrityksellesi. Lue alta lisää Creditlainasta ja sen tarjoamista vertailupalveluista!

Creditlaina on puolueeton toimija

Creditlaina.fi ei myönnä lainoja. Se toimii ainoastaan luotonantajien ja lainanvälittäjien vertailupalveluna. Creditlaina.fi on täysin puolueeton toimija, eikä sen käyttäminen maksa sinulle yhtään mitään.

Käväise sivustolla katsomassa, millä korolla voisit saada lainan! Kun löydät sopivan lainan parhailla ehdoilla ja edullisimmalla hinnalla, klikkaa itsesi lainan tarjoajan tai lainanvälittäjän sivustolle. Sitä kautta pääset viimeistelemään lainahakemuksesi ja allekirjoittamaan lainasopimuksen. Lainasumma voidaan siirtää sinun tai yrityksesi tilille nopeimmillaan jo saman päivän aikana. 

Voit vertailla kuluttajalainoja osoitteessa creditlaina.fi, jos olet vähintään 18-vuotias suomalainen. Voit käyttää palvelua, vaikka sinulla ei olisi puhtaita luottotietoja, mutta maksuhäiriömerkintä voi estää lainan saamisen. Tieto maksuhäiriömerkinnästäsi siirtyy luotonantajalle viimeistään siinä vaiheessa, kun olet täyttänyt lopullisen lainahakemuksen. 

Creditlaina.fi vertailee myös yrityslainat

Creditlaina.fi auttaa sinua löytämään parhaan pikalainan myös yrityksellesi. Voit hakea yrityslainaa, vaikka yrityksesi olisi vasta perustettu. Jos y-tunnus löytyy, tarkasta, mitkä toimijat voisivat antaa lainaa firmallesi, ja millä korolla laina voitaisiin myöntää.

Osa yrityslainoja tarjoavista rahoituslaitoksista ei peri lainoista korkoa. Yrityslainasta peritään kenties vain melko suuri järjestelypalkkio. Sekin on mahdollista, että lainasta peritään kiinteää kuukausittaista hintaa. 

Vertaile myös yhdistelylainat

Yritys

Creditlaina.fi:n avulla voit vertailla tavallisia kulutusluottoja ja yhdistelylainoja. 

Lainojen yhdistäminen onkin viisas päätös, jos sinulle on kertynyt useampi kuin yksi kulutusluotto. 

Jos sinulla on vain yksi kulutusluotto, käy säännöllisesti tarkastamassa, voisitko saada sen edullisemmalla korolla jostain muualta. 

Lainan tai lainat voi siirtää toiseen pankkiin koska tahansa. Pankki ei välttämättä ole se edullisin luotonantaja. Jokin koti- tai ulkomainen rahoituslaitos voi olla edullisempi. Creditlaina.fi:n avulla löydät nopeasti sopivimman luotonantajan.  

Pienien lainojen maksaminen pois yhdellä, tarpeeksi suurella ja mahdollisimman edullisella yhdistelylainalla voi tuoda sinulle jopa yli sadan euron kuukausittaiset säästöt. Sen lisäksi, että korko voi laskea merkittävästi (kiitos korkokattojen), säästät myös muissa kuluissa. Yhden lainan tilinhoitopalkkio voi olla vaikkapa 12,50 euroa. Jos maksat viisi lainaa pois yhdellä yhdistelylainalla, voit säästää esimerkiksi 50 euroa kuussa (eli 600 euroa vuodessa). 

Oman talouden hallintakin helpottuu, jos saat vähennettyä lainojen lukumäärän viidestä yhteen. 

Yhdistelylainalle voi saada takaisinmaksuaikaa jopa 15 vuotta. Pitkä takaisinmaksuaika pienentää lainan kuukausierää, mutta lainan kokonaiskustannukset kasvavat. Maksa laina tai lainat pois niin pian kuin mahdollista, jotta et tulisi maksaneeksi liikaa lainanhoitokuluja. 

Kertalainan ja joustolainan ero

Kulutuslainat voidaan jakaa kahteen luokkaan: kertalainat ja joustolainat. 

Kertalaina on useimmille tuttu lainatyyppi. Saat lainasumman käyttöösi vain kerran, ja maksat lainaa pois vähän kerrallaan.

Joustolaina toimii luottokortin tavoin. Sinulle myönnetään luottoraja, minkä puitteissa voit tehdä erikokoisia nostoja vaikka aina, kun siltä tuntuu. Kuvitellaan, että luottorajasi on 2000 euroa. Voit nostaa luottotililtä koko summan tai vaikka 50 euroa. Jos nostat 50 euroa, jää sinulle 1950 euroa nostovaraa. 

Kun maksat lainaa pois, vapautuu sinulle saman verran lainapääomaa nostettavaksi uudelleen. Jos lyhennät lainaa 100 eurolla, tiedät, että voit jossain myöhemmässä vaiheessa nostaa ainakin tuon satasen tilillesi. 

Tarkasta lainasopimuksestasi, miten korot ja kulut määräytyvät. On melko tavallista, että maksat korkoa vain käytössä olevan lainasumman mukaisesti. 

Miksi rahoituslaitos voi toimia pankkia nopeammin?


On todella suosittua hakea lainaa netistä, vaikka kivijalkapankista voisikin saada lainan edullisemmalla. Yksi iso syy sille, miksi yritykset ja yksityisasiakkaat suosivat digipankkeja ja netissä palveluitaan tarjoavia rahoituslaitoksia, on nopeus.  

Kivijalkapankilla voi mennä yli viikko lainahakemuksesi käsittelemiseen. On tavallista, että pankkivirkailija soittaa perään pyytääkseen lisätietoja. Joudut ehkä käymään konttorissa, jotta saat allekirjoitettua lainasopimuksen. Melkein kaikki tapahtuu pankin aukioloaikojen puitteissa, joten esimerkiksi viikonloppuisin laina-asia saattaa seisoa paikoillaan. Jos haet vakuudellista lainaa, lainan käsittelemiseen voi mennä vieläkin pidempään, sillä vakuudet pitää arvioida huolella.

Digipankit ja modernit rahoituslaitokset ovat automatisoineet lainahakemuksien käsittelemisen. Tilitapahtumasikin voidaan skannata noin 10 sekunnissa. Jos vaikutat luottokelpoiselta, ohjelma tarjoaa sinulle vakuudetonta lainaa tapauskohtaisella korolla. Lainasopimuksen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla, ja laina voidaan maksaa tilillesi saman tien – myös viikonloppuisin

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest